Desert Island

I’ve been playing around with rustic colours and little shells during the last few days. The result so far is three bracelets and a set of earrings under the “Desert Island” title. Later on there will probably be at least one necklace to go with these as well.

Castaway bracelet
Castaway

There’s something relaxing about working with this kind of materials. The mind drifts to faraway places as the light shells rattle softly against the old, wooden table. (I finally have a working space at home, I should actually write about my beautiful old/new table some time!)

Starfish bracelet
Starfish

There’s always the danger of coming up with something that looks just like cheap, plastic souvenir from Ibiza. I’ve tried my best to avoid that because, maybe I’m goofy but I really like these little shells in summer jewellery! Adding precious materials always helps, of course. Sometimes all it takes is a really pretty clasp to give the piece that special something…

Dragonfly set
Dragonfly set

And now another pot of tea with a ton of honey, please!

5 thoughts on “Desert Island

 1. Merja says:

  Kauniita, taas! Ja kyllä, mieli halajaa lämpimään.. voisin kuvitella itseni tropiikin hiekoilla nuo rannerenkaat kädessä 😉

 2. Mutta millä ihmeellä noihin simpukoihin saa reiän ilman että ne halkeavat???

  Älä muuten huolestu, eivät nämä näytä ollenkaan sellaisilta halvoilta Ibiza-koruilta. Näissä on kaikissa joku sellainen kiva “rytmi” -en osaa paremminkaan sanoa! – jota en ole itse koruja tehdessäni koskaan saavuttanut. Mulla kun on joku pakkomielle symmetriaan vaikka se sitten on kuitenkin tylsää katsella.

 3. Kiitos!!
  Kati: En kyllä tiedä, miten reiät on tehty, nämä kun on ostettu valmiiksi rei’itettyinä! Joskus olen yrittänyt tehdä reikiä isompiin, omiin löytösimpukoihin, mutta eihän siitä tullut mitään… Siinä olis taas yks tuhannen taalan kysymys!

 4. no katos kun minäkin olen yrittänyt tehdä reikiä itse eikä oikein onnistunut.
  Voi sitä tuhoutuneiden hermojen ja simpukoiden määrää…

 5. Anni says:

  Upeita! ihanat nuo simpukat ja turkoosit kivet. Minullakin on kotona simpukoita, mutta ongelma on ettei niihin saa reikää millään :S

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.