I’ve been busy…

I’ve been preparing a longer spring-post but need to get some old photos scanned before it’s finished. In the meantime, here are some pictures of my latest jewellery creations that I’ve already had on Flickr for some time but haven’t yet managed to display here. Time flies and so do the jewellery as almost all of these already have new owners! I hope you enjoy your jewellery, dear ladies!

In this set I used some very nice smoky quartz beads that I handpicked in New York and a pair of light green aquamarine teardrops. The cherry on top (or in this case, the bottom) are the little flowers in Bali silver. I really love the magazine cover that I’ve used as background for “Chestnut Grove”. It’s from 1901 and it’s called The Studio, An Illustrated Magazine of Fine & Applied Art.

Chestnut grove earrings
Chestnut Grove earrings

Chestnut grove bracelet
Chestnut Grove bracelet

During my Easter holiday I made some romantic pieces out of faceted rose quartzes and amazonites, with a dash of lovely, round moonstones. In the “Faune” set an important part is also once again played by gorgeous Bali silver…

Faune earrings
Faune earrings

Faune bracelet
Faune bracelet

Tender Heart necklace
Tender Heart necklace

It’s obvious that I have a soft spot for faceted beads, whether they be gems, glass or synthetic quartz. In Pompeii and Chanson du Nord the beautifully faceted labradorites are brought together with amazonite and clear synthetic quartz.

Pompeii necklace
Pompeii necklace

Chanson du Nord earrings
Chanson du Nord earrings

Sometimes it’s relaxing to make something really simple but downright sweet and cute. For me “Meadow” falls easily into this category.

Meadow necklace
Meadow necklace

Meadow earrings
Meadow earrings

All right then, that’s the end of the first update in a while. More to come very soon, so see ya later! 🙂

6 thoughts on “I’ve been busy…

 1. Merja says:

  Lea, mitä kiusausta… Laittaa nyt kuvia noin ihanista jutuista – ja sitten niitä ei enää saakaan 🙁

  Chestnut Grovessa on NIIN minun värit.

  Muuten, menen Pekingiin viikoksi kesäkuussa. Osaisinko tuoda sinulle sieltä jotain? Laita mailia jos haluat jutella lisää.

 2. anu says:

  Kaunottaria kaikki, mutta varsinkin eka setti häikäisi kiillollaan ja kauneudellaan : )
  Varasin matkan New Yorkiin, joten kenties osaisit suositella mistä löytyy ihanimmat ‘helmet’ ; )

 3. Merja: Laitan todellakin meiliä! Et taida tietää, mitä menit tarjoamaan… heh! 🙂

  Anu: New Yorkissa on jumalaisia helmikauppoja! En tiedä, onko siellä useampiakin keskittymiä, mutta minä olen aina tehnyt ostokseni 6th Avenuen myymälöissä. Siellä kun hipelöi nauhoja, meinaa itku päästä niiden ihanuudesta! Viime reissulla keskityin helmien osalta yhteen myymälään, sillä totesin, että muuten tulen hulluksi. Tämä kyseinen Bead Empire (1032 Avenue of the Americas) oli valikoimansa puolesta aika lyömättömän oloinen nimenomaan korukivien osalta. Ja kyllä siellä oli kaikkea muutakin aivan tolkuttomasti. Sain myös mukavan paljousalennuksen kassalla, mikä yllätti iloisesti.
  Suosittelen, että nautit tunnelmallisen kahvikupposen ihanassa Bryant Parkissa (siellä sijaitsevat teltat kuuluisilla New Yorkin muotiviikoilla. Talvisin puistikossa on klassinen luistinrata.) ja lähdet siitä käppäilemään kyseistä 6. Avenueta (=Avenue of the Americas) alaspäin. Bead Empire tulee melkein heti vastaan, samoin kuin monet muut kaupat, esim Fun 2 Bead joita on todellakin keskittynyt vieri viereen parin korttelin säteelle. Yksi käymisen arvoinen suurmyymälä on tuossa samassa satsissa M&J Trimming, josta saa kaikkea mahdollista nappia, nauhaa, pitsiä, kukkarokehyksiä, rusetteja, nippeleitä ja nappeleita, paljetteja, nyörejä, vetskareita ja vetimiä… On niillä kait helmiäkin, mutta siis aivan mieletön, inspiroiva paikka. Siellä tulee olo, että voi, kun osaisin tehdä sitä tätä ja tuota… Ihanaa matkaa sinulle! Toivotaan, että dollari pysyy halpana ainakin siihen saakka! 🙂

 4. Mags says:

  OMG!! What a treat 😀 Thank You!

 5. anu says:

  Suuret kiitokset vinkeistä : ))))
  Matkaan on vielä aikaa…sormet syhyää jo, vaikka voi olla, että kun näin ensikertalaisena lähden jenkkeihin, kaikki helmiin liittyvä saattaa hyvinkin unohtua kokonaan ; )

 6. jes says:

  Everything is looking as beautiful as ever!!! I adore the “Tender Heart” necklace!! The litttle flower is adorable!

  Spring has finally sprung here!! Lots of raking out the gardens and lawns going on! We had a harsh winter and the breakage of tree limbs is proving to be the most DREARIEST of spring chores!!

  So glad you are keeping busy and doing well!! I miss you guys!! When are you and Pasi coming to Maine to visit??

  xoxoxox

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.