Slow start

I really should learn not to make any plans whatsoever because I’ll be forced to cancel most of them anyway. So far the year 2009 has started slowly for me. I was going to begin with many new jewellery projects right after Christmas since I had lots of free time during the first couple of weeks of the new year and my head was filling with ideas…

The blue moment
The blue moment. Can’t help but love paper stars.

However, the influenza virus got the better of us. First it threw my man on the couch for several feverish days and right after he started to get back on his feet just a little bit, my own fever hit the roof. All in all we were both ill for more or less two weeks, just concentrating on staying alive. I don’t think I’ve ever watched as much tv (or spent time spying on people on Facebook) as during those days! Little Britain, The Fixer, Pride and Prejudice, Project Runway, Mad Men, Ugly Betty, Michael Palin’s travel documentaries, Woody Allen, Ricky Gervais and the lot, thanks for helping us keep our sanity!

Jewellery display
I really love these jewellery racks I got for Christmas from my parents. Now fill them up, woman!

Although I’m feeling better now, I’m still just really tired and slow. I don’t feel inspired, my mind is foggy and all those ideas I had seem to have disappeared. So I’ve concentrated on just fiddling with materials, organising and counting beads, measuring ribbons and wires, updating my shopping lists… And it’s been rather therapeutic. 🙂

Trasure stash
This tiny little antique treasure, a clocksmith’s chest of drawers was a Christmas gift from Pasi. Love.

I also tried to get the hang of things by photographing a few simple little pieces that I made months ago already. I wanted to try out some of the beautiful vintage sheet music that I bought from Stockholm in November, as background material. The pictures came out a bit cloudy though, just like the current weather. Well, can’t be helped.

Bloom earrings
Bloom earrings

Bloom bracelet
Bloom bracelet

Red Hot necklace
Red Hot necklace

So, I’m a little stuck in mud but I’m working on it. 🙂 See you next time and until then, let’s hope for a little sunshine! Happy 2009!

7 thoughts on “Slow start

 1. Mags says:

  You present so many lovely things here to make one jealous! But I can’t be, you’re too charming ;-D
  Love the jewelry racks, love the tiny mystery-secretaire… Love the Bloom earrings!
  All the best to You, Lea!

 2. Merja says:

  Kivaa kun nähdään taas uutta. Kaunista olet tehnyt. Ja tuosta lokerikosta tykkään kovasti, se on hieno.

 3. Anni says:

  Mukavaa että ideoita taas virtaa! Minulla on muuten samanlaiset korutelineet kuin sinulla. Pidän niistä paljon. Niin ja tuo lokerikko on ihana!

 4. hitaasti ehkä käynnistyy mutta kyllä se siitä sitten!
  Uskon että kevään valon ja uusien värien myötä tulee uutta mieleen.

 5. Mags, Merja ja Anni: Kiitos teille, söpöset! Tuo pikkuinen lokerikko on minulle niin rakas! Se on ainakin sata vuotta vanha, ja on ennen ollut kellosepän tarvikelokerikko. Sopii mielenmaisemaani ja sormeiltavakseni kuin hanska käteen! Anni, ostitko sinäkin telineet Bulevardin Nougat’sta? Pitäisi hakea noita lisää…

  Kati: Kiitos! Juu, kyllä tämä tästä. Puolityhjät korutelineet huutaa sen verran kovaa! 🙂 Valoa ei kyllä näy sitten missään. Vedän kohta puoli purkkia d-vitamiinia kerralla!

 6. kirjakahvi says:

  Hei! Kiva kun olit poikennut blogiini. Olen itse käynyt tällä ihailemassa korujasi useammankin kerran, mutta en ole tainnut koskaan uskaltaa kommentoida. Lueskelin esittelyäsi, hauska löytää joku toinenkin, jonka suosikeissa on dempsey& makepeace 🙂

 7. Kirjakahvila: Kiitos käynnistä! Kyllä vain, Dempsey&Makepeace on suuri suosikkini menneisyydestä. Kuudennella luokalla fanitin sarjaa niin kovin, että leikkautin hiuksiinikin samanlaisen kampauksen kuin Harrietillä!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.